Marek Schober je vystudovaný kuchař a milovník dobrého jídla a gastronomie. Jeho první profesionální kroky vedly do Hotelu Růže v Českém Krumlově, kde se seznámil s Davidem Douškem, díky kterému se dostal v té době do jedné z nejlepších restaurací v Jihočeském kraji Vin de Café. Pod vedením Roberta Buriana objevoval francouzskou kuchyni a moderní gastronomii, což bylo skvělým začátkem jeho kariéry.
V jihočeské metropoli si prošel podniky jako Olivier, Bistro Magdalene a Hospůdka u Divadla. Díky stážím se podíval do velmi významných restaurací jako například Kobe Restaurant, Hotel Alcron, Restaurace Chagall´s v Praze, Entrée Restaurant v Olomouci a do Hotelu Nautilus v Táboře. Zde se seznámil se šéfkuchařem Martinem Svatkem, členem národního týmu kuchařů a cukrářů.
Díky touze poznávat a učit se novým věcem začal Marek jezdit po gastronomických soutěžích, na kterých získal zlaté medaile (Gastro Kroměříž, Jihočeský Kapr a Gastro Hradec Králové).
Pracovně se podíval i Chateau Sainte Roseline v Provence ve Francii. V Bangkoku a Bruselu absolvoval kuchařský kurz tamní kuchyně. Již čtvrtým rokem pracuje v rakouském hotelu Aviva**** na pozici chef de partie. Vedl kuchařské kurzy ve Fine Food Academy.
Rád se inspiruje přírodou a zapojuje ji do vaření. Má novátorský přístup k používání surovin a práce s nimi. Jeho motto zní: „Když to vypadá dobře, snězte to.“